Pályázati lehetőség az egyetemen belül

A Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézete a Vizuális Kultúra Intézettel közösen pályázatot hirdet

az egyetem kollégiumának alagsorában működő „ÉLMÉNYSZOBÁK” belső megjelenésének megújítására.

Az három teremből álló helységben eddig is változatos programok zajlottak a például a programozás, robotika, természettudományok területén, az „ÉLMÉNYSZOBÁK” programjainak bővülésével a teljes belső design átalakítását is tervezik.

 

Ehhez a belső átalakuláshoz várjuk a terveket, ötleteket az egyetem hallgatóitól az alábbi változatok alapján:

 

Teljes belső design (digitális, vagy festett látványterv a három helység komplett szín,- és motívumvilágát illetően, egyedi falfestményekkel, egyenletes színsávokkal)

- Motívumtervek, melyek mindhárom helység falain megjelenhetnek, és utalnak a termekben zajló programok tartalmára (digitális, vagy papír alapú terv)

Falfestmény-tervek, melyek egy adott falszakaszon jelennek meg, esetleg más művekkel együtt (digitális, vagy papír alapú terv)

 

A tervezésnél alapvető szempont legyen az élmény fogalma, vagyis minél élénkebb, érdekesebb formában jelenjen meg a tudomány világa az alábbi fogalmak alapján:

kreativitás, fejlesztés, technológia, nyomozás, biológia, földrajz, mérnöki informatika, játékosság, inspiráció, áramkörök, fogaskerekek, szabaduló szoba, megoldás, feladvány, halmazok, csillagászat, robotika, stb.

 

Előnyt jelent, ha olyan extra lehetőségek is szerepelnek a terveken, mint az UV-reagens/fluoreszkáló festék, LED elemek beépítése, rajzolható és lemosható felületek, valamint térben előreugró, vagy mozgatható elemek használata! Minden olyan lehetőség, amely érdekesebbé teszi, közelebb hozza a tudomány világát a fiatalokhoz, szerepelhet a falakon, fő az, hogy kellemes és inspiratív környezet alakuljon ki!

 

A pályázók köre: elsősorban az egyetem hallgatóinak terveit várjuk, különös tekintettel a Vizuális Kultúra Intézet hallgatóira, mivel a tervek manuális kivitelezése a pályázók feladata lesz. Egyénileg és csoportosan is lehet pályázatot beadni, egy, illetve több pályamunka is beadható.

 

A helyszín megtekintése: a pályázathoz külön Facebook eseményt hozunk létre, melyen előre jelezhető a részvételi szándék az ÉRDEKEL- jelölésével. Ezen az oldalon adunk tájékoztatást minden további időpontról, eseményről a pályázattal kapcsolatban. A helyszín megtekintésére előre láthatólag március utolsó hetében kerül sor. Ez alkalommal a termek funkcióiról is bővebb tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

 

A pályamunkák beadásának határideje: 2018. áprilisának vége

Megvalósítás: 2018. május-június

A pályázók értékes nyereményekben részesülnek, alkotásaikat ünnepélyes keretek között mutatják be az megnyitó eseményen.

 

VÁRJUK AZ ÖTLETEKET!

 

Kapcsolattartók:

Béres Tamás PR referens, beres.tamas@nye.hu;

Fabók-Dobribán Fatime DLA, főiskolai docens, dobriban.fatime@nye.hu